REN inviterer til dagsseminar hos OsloMet - storbyuniversitetet

Onsdag 12. september 2018, kl. 8:30 - 14:30. Kontakt: Irene Lona

oslometlogo.png

                                                                                                              Adresse: Pilestredet 44, Rom V130, Oslo

PÅMELDTE

De kommende årene vil digital transformasjon være med på å definere OsloMet. Vi skal bruke teknologi til å transformere våre utdanninger, tjenester, arbeidsprosesser og kultur. Våre utdanninger skal ha høy internasjonal kvalitet basert på forskning, nærhet til arbeidslivet og oppdaterte og studentaktive læringsformer, se strategien her:

PROGRAM

08.30    Registrering, kaffe og mingling
09.00    Velkommen til OsloMet, v/Marianne Brattland, direktør utdanning
09.15     "Hvem har problemet og hvem har løsningen? Et skråblikk på IT og dagens digitale vinnere", v/Kyrre Begnum, førsteamanuensis
PRESENTASJON TRYKK HER
              Digitaliseringsprosjekter er i stor grad forvaltet som om vi bestiller en bil eller et bygg. IT næringen har lært av store prosjekter som har                    levert feil vare for sent til dobbel pris. De som vinner har en helt annen tilnærming til hva et IT system er og hva det skal få til. Vi tar en titt                bak kulissene til hvordan de arbeider og hvordan de leverer gode tjenester. Så gode, at vi ikke en gang tenker på dem som tjenester. Kan                utdanningssektoren klare det samme?
09.45    "Digital transformasjon og ledelse", v/Tale Skjølsvik, professor
              Digitalisering handler om mer enn teknologi og det å gå fra et analogt til et digitalt format og valg av digital løsning.For å lykkes med                        digital transformasjon er det ikke bare å innføre ny teknologi, det er også nødvendig å endre arbeidsprosessene.
10:15      Benstrekk
10.30     "Tech.phil. på OsloMet", v/Tulpesh Patel, studieleder
PRESENTASJON TRYKK HER
              Skal du lykkes i fremtidens arbeidsliv, trenger du grunnleggende forståelse av vår digitale verden og hvordan teknologi påvirker livene                    våre og måten vi arbeider på. Dette gjelder like mye for lærere og sykepleiere som for ingeniører. OsloMet har opprettet et nytt emne                      som kan bidra til at studentene går inn i arbeidslivet med en grunnleggende forståelse av teknologi.
11.00      "Arbeidslivsportalen – et nasjonalt løft for samhandling med arbeidslivet" v/Marianne Brattland, direktør utdanning
11.30      "Etter- og videreutdanning – slik kan det gjøres" v/Kristin Christoffersen, leder for Studiesenteret AS
12.00     Lunsj
12:45     Åpen tilgang og deling av kunnskap: Open Access til forskning og deling av digitale læremidler v/læringssenterdirektør Lars Egeland
PRESENTASJON TRYKK HER
13.15      Makerspace på OsloMet, v/Evin Güler, leder for Makerspace
PRESENTASJON TRYKK HER
              OsloMet Makerspace er det tverrfaglige prosjektrommet på OsloMet, hvor studenter og ansatte kan samarbeide på tvers av fagfelt. Det er                en sosial arena for studenter, ansatte, alumni og eksterne, der man kan møtes uavhengig av interesser, kompetanse, og bakgrunn. Det er                også en plass for å realisere nye ideer og gir tilgang til teknologi som er nødvendig for å sette ideer ut i livet.
13.30     Besøk i OsloMets splitter nye Makerspace, med mingling og forfriskninger.
14.30     Slutt

Fint om du bruker Facebook-gruppen og Twitter #RENNorge under møtet!


ETTER MØTET.......
De som har tid og lyst til å fortsette diskusjonen over en kaffe eller øl, kan møtes på Litteraturhuset etter møtet. 
Adresse: Wergelandsveien 29.